Efter senaste testet har jag satt mig in lite mer i kamerans inställningar och kände att jag måste åka bort till Aröds Kvarn och testa igen, detta blev tredje gången på en vecka.
Det är lite nervöst att gå ut i strömmande vatten med en helt ny kamera men efter att ha dragit på mig vadarbyxorna och placerat stativet mitt i bäcken så tog jag tag i kameran och vadade ut.
Vattnet gick upp till mitten av låren och det var ganska kraftigt ström, ojämn botten och hala stenar. Vattnet fick stativet att rycka hit och dit så det blev ganska svårt att få en jämn glidning med glidskenan. Jag försökte att filma det jag skulle ganska snabbt för att sedan ta mig upp med en torr kamera.
Resultatet denna gången blev väldigt bra och när jag redigerar filerna i Final Cut så tycker jag att dom fungerar smidigare än med filerna från Canon 5d Mark IV trots att dom är större och innehåller mer information.
Helt klart är att Canon C70 är en mycket bättre filmkamera än de andra kamerorna som jag har, men det beror ju förstås på att detta är en filmkamera och Canon 5d Mark IV är en fotokamera med bra filmfunktion.
Fokusen är enkel att sätta tack vare både peaking och pilar som visar om fokusen är bakom eller framför objektet. När objektet är i fokus går pilarna ihop och blir gröna, en riktigt bra funktion som känns stabilare än peaking.
Kameran är smidig att arbeta med och det är enkelt att komma åt alla funktioner genom skärmen. Knapparna på kameran är enkla att programmera efter sitt eget behov och jag har valt att sätta olika sätt att fokusera på 3 knappar och slowmotion på en knapp. Grymt bra om man snabbt vill växla över de olika sätten att filma.

Inställningar:
Super 35
MP4 (HEVC)YCC422 10 bit.
Slowmotion sekvenserna filmat i 120p 90°
CLOG 2

[et_social_follow icon_style=”slide” icon_shape=”circle” icons_location=”top” col_number=”auto” outer_color=”dark”]