Efter filmen Nils & Knut så fick Stefan Edman och jag en ide om att göra en längre film om Bredfjället. Vi bestämde oss för att bygga filmen på boken ”Röster från skogen” som är skriven av Stefan Edman och Jan Töve. Boken beskriver människor och natur på Bredfjället från början av 1800-talet och fram till modern tid.
Vi presenterade projektet på ett morgonmöte för en del företagare, Uddevalla destination, Thordénstiftelsen mfl. Vi fick god hjälp av Magnus Robertsson och Erika Wettre att få ihop allt med både lokaler och frukost. Projektet mottogs väl och alla fick möjlighet att gå in i projektet i form av köp av reklamplats till både den stora filmen och reklamfilmen som vi ska göra om Bredfjället som ett sidoprojekt. Många tog chansen och såg nyttan av att göra något större som gynnar Ljungskile och Uddevalla.

Vi smygbörjade inspelningen den 14 mars uppe på Brattås där fattigstugorna fanns på 1800-talet. En av stugorna finns kvar i renoverat skick men av de tre andra finns bara ruiner kvar. Några av ruinerna är ganska överväxta och svåra att hitta om man inte vet var dom ligger.
Stefan är en fantastisk berättare och när kameran rullar kör han utan manus och direkt in i kameran utan att tveka. Han har alla historier i huvudet och berättar med en stark inlevelse som får folk att vilja lyssna och bli intresserade.

[et_social_follow icon_style=”slide” icon_shape=”circle” icons_location=”top” col_number=”auto” outer_color=”dark”]