Bland de sista filmdagarna för ”Bredfjället i våra hjärtan” så filmade jag lite fritidsaktiviteter som även de ska ha sin plats i filmen. En av dagarna var min vän Kerstin Windemo med, som är en hängiven löpare och har säkerligen sprungit på de flesta stigarna på fjället. Kan inte tänka mig någon som passar bättre för de här sekvenserna. Vi var på tre olika ställen och dom som brukar vara på fjället kommer nog att känna igen sig.

Jag gillar att filma sådant här med en glidskena. Man får lite rörelse i bilden och den blir inte lika statisk. Det är dock inte helt enkelt att följa en person som rör sig när man samtidigt ska förflytta kameran med mjuka rörelser, men lyckas man så blir resultatet desto bättre. Ljuset den här kvällen var perfekt och solen låg såpass lågt så att man fick härliga strålar mellan träden.

Den första sekvensen är filmad med en Gopro som jag lyckades stöta till precis när jag hade satt på den. Därav den halvdåliga vinkeln.

[et_social_follow icon_style=”slide” icon_shape=”circle” icons_location=”top” col_number=”auto” outer_color=”dark”]