Nu är det en månad sedan vi hade premiär av vår film och reaktionerna vi har fått har verkligen varit fantastiska! Så många som har sett den redan och vi har haft tre utsålda kvällar på Ljungskile bio, visst var det coronarestriktioner men det var ända mycket folk. Köerna var långa redan 90 minuter innan filmen började och många fick gå hem utan biljett. Till och med tredje visningen.
Vi har fått mycket mail och meddelanden från nöjda personer och vi kan inte vara gladare över alla positiva reaktioner.
Nedan kan du läsa några av reaktionern och även artikeln i Bohusläninge.

Tusen tack för alla mail, meddelanden, blommor och kommentarer som vi har fått.

Hej !
Vill hälsa och tacka för en fantastiskt fin film som ni gjort.
Jag missade ju förhandsvisningen men kom och såg någon dag senare. Det var så många runt er så jag tackade inte då utan gör det på detta enkla sätt.
Kul att se att våra små medel tillsammans med andras medel och framförallt ihop med era stora insatser och kompetenser kan få ett sådant resultat!
Det ger hopp om framtid och utveckling!

Många hälsningar
Leif Berndtsson, Thordénstiftelsen

______________________________________________

Hej på er båda,
Jag vill gärna framföra tack och grattis till er fantastiska film. Otroligt fint foto Peter, jag njöt verkligen av dina fina bilder, stämningen och sköna åkningar. Stefan, ingen annan kan trollbinda som du med dina berättelser om människors liv och villkor och dessutom i vår egen byggd. Nu får ni ger ut på turné och omfamna inte bara Ljungskileborna utan världen utanför.
Hälsningar Claes Andrén

______________________________________________

Väldigt intressant och genuin film med otroligt fina naturvyer och även närporträtt av djur.
Att detta interfolieras med porträtt av människor på Fjället är ju suveränt. Det fungerar också bra med de inklippta skådespelade Gertrud och Anna Jonsdotter. Ett ovanligt grepp, men lyckat. Din berättarröst var bra om än lite olika volym/ beroende på ljudmiljön kanske. Fint manus. Så gott att få se olika årstider. Tänk vilket värde det är för oss i Norden!

Jag träffade Lennart Karlsson som haft sitt yrkesliv som skogsvårdare på Bredfjället en stor del av sitt liv. Han sa att han blev så berörd av filmen att han inte kunde sova på natten efter att han sett den. Hela hans liv kom tillbaka. Han hade ju arbetat med och träffat alla människorna på filmen.
Också jag som är så utsocknes har ju träffat och intervjuat flera av dem, Gertrud, Nils och Knut, Dagmar på Holmen och Ingeborg på Bråten, fast hon då bodde på ett ålderdomshem i Lilla Edet.
Jag är egentligen avundsjuk på dem som inte vet något om Bredfjället och får möta naturen och människorna på filmen utan någon förkunskap. Hur upplever de filmen? Tänker att du kan ha samma känsla.
Men Stefan, helt underbart att du och Peter Muld gjort detta bestående filmade minne av människors liv och strävan, de som levat  i och av och med naturen. Visst borde TV visa den! Med många repriser.
Inger Dejke

_______________________________________________

Hej
Jag var på filmvisningen med museets styrelseordförande, Inga Göransson och vice ordförande Annelie Högberg också ordförande i Uddevalla kommuns kulturnämnden.
Vi alla tycker mycket om filmen – vacker och rörande. Fin blandning av berättelser och naturbilder.
Grattis till ett otroligt fint arbete!
Anette Prior Bohusläns museum

_______________________________________________

Gratulerar till en fantastisk film.
Den tar man med sig och minns länge. Tommy och jag var de sista som kom in igår kväll. Bra att den kan sändas fler gånger för det var många som köade och ville se den. Ni har fått med så mångas livsöden och man blir påmind om hur bortskämd man är i all bekvämlighet.

Vackert filmat och att få lyssna till fåglarna gav oss ett svårslaget välbefinnande. Tack för denna underbara film. Sänd gärna vidare vårt tack till Peter Muld, jag har ej hans e-postadress. Han är så skicklig fotograf.
Med solskenshälsningar Anna-Clara och Tommy

________________________________________________

Tack, Stefan och Peter för en otroligt fin film om Bredfjället som vi fick avnjuta ikväll på Folkhögskolan.
Levande och varmt berättat om de människor som levt (och lever) på fjället med fantastiska bilder av djur o natur. En sån gåva till oss alla att du delar med dig av dina bekantskaper med flera av fjällets invånare. I skildringen av Gertrud ville jag gärna krypa in i filmen och vara med i stugan. Så fina bilder av henne som tecknades, i både ord och bild. Och Hugo på Holmen vet jag att jag hörde mycket talas om som barn, av min mammas kusin Göran Mannheimer på Petersborg. Men i ditt samtal med sonen (vars namn jag nu glömt..) blev han så mycket mer än ett namn.
Katinka Hort

_________________________________________________

Grattis till ert mästerverk
Jösses vad tagen jag blev av filmen igår Peter. Vilken artist du är!!! Vilken känsla. Tycker mycket om dina bilder, men dina filmningar är ju magiska. Jag hoppas o ber verkligen att detta kommer ut i Sverige så att många kan få se och njuta.
Var och sprang med Kerstin i morse i skogen och fick en till dimension efter igår. Tack.
Kram Milla o Micke (Han fick också en tår i ögat)

Bredfjället i våra hjärtan
Artikel i Bohusläningen