Idag tog jag mig äntligen tid att åka till ett ställe vid Bratteforsån där jag var i somras för att samla på mig lite material till ett annat projekt. Den här gången var jag ute efter höstens färger och långa slutartider. Just nu är det en härlig blandning av färger ute som tyvärr bara finns under en begränsad tid.
Att ta mig dit betydde att jag blev tvungen att halka runt på leran som omger de branta slänterna vid sidorna av Bratteforsån. Jag vadade sen ut genom det strömmande vattnet med kameran och stativet och hoppades att allt skulle sitta fast ordentligt. Jag kände mig fram med fötterna så jag inte trampade ner i någon håla av misstag, men naturligtvis gjorde det ändå och jag fyllde ena stöveln med vatten. Det spelade egentligen inte så stor roll för då hade jag kommit fram dit jag ville.
Det första jag såg var en lax som hoppade några meter framför mig i forsen och då blev mitt mål att försöka filma den. Tyvärr såg jag den inte mer så jag fick nöja mig med att fotografera det som jag kom dit för att göra från början.
Slutresultatet blev inte riktigt som jag såg framför mig, mycket på grund att jag slarvade med att göra rent filtret på kameran efter varje tagning så det samlades små vattendroppar på filtret som syntes när jag öppnade bilderna i Lightroom.

Uppdatering

Några dagar senare var jag tillbaka på samma ställe men lite bättre förberedd denna gången. Jag hade köpt in ett par vadarstövlar och var nu redo att ge mig ut i vattnet igen. Jag gick ner i ån, strömmen sög tag i mig ganska bra och vattnet gick nästan upp till bröstet på vissa ställen. Efter en del kämpande så kom jag ut till det stället jag hade siktat in mig på och nu var även linsduken med så att jag kunde rengöra linsen. På bara 4 dagar så hade det blivit en väsentlig skillnad på träden. Löven hade börjat att trilla av i allt snabbare takt och om några veckor kommer dom att vara helt borta från träden.

[et_social_follow icon_style=”slide” icon_shape=”circle” icons_location=”top” col_number=”auto” outer_color=”dark”]