Stefan och jag håller just nu på med inspelningen för filmen ”Bredfjället i våra hjärtan” men kom på att vi kanske ska göra några naturtips till människor som sitter hemma på grund av Corona viruset. Risken är att man inte vågar gå ut över huvud taget utan bara stannar inomhus och inte rör på sig alls. Ställena ska vara enkla att ta sig till och det ska inte vara mycket folk där så att man kan känna sig trygg.

De naturtipsen som vi gör lägger vi ut på Youtube och delar sedan länken på Facebook.

Vårt första naturtips tar oss till det anrika Lyckorna och Lyckorna kvarn som ligger precis innan ljungs kyrka på vänster sida innan man kör över Bratteforsån.

När vi spelade in vårt andra naturtips förflyttade vi oss till Ekbacken som ligger en bit ifrån folkhögskolan. Man kan även ta sig dit från skarsjövägen lite ovanför ridklubben.

Här visar vi ett av mina favoritställen, Bratteforsån. Man kan besöka den på flera ställen men enklast är om man åker förbi golfbanan och från Lyckornahållet och sedan under motorvägen så finner man en liten parkeringsplats på vänster sida. Sen följer man stigen in mot ån.

I vårt fjärde naturtips så åker vi tillbaka till Lyckorna, tar strandpromenaden och stannar vid Viktoriabron nedanför Ljungs kyrka.

[et_social_follow icon_style=”slide” icon_shape=”circle” icons_location=”top” col_number=”auto” outer_color=”dark”]