Ni som följer mig på sociala medier och på hemsidan vet säkert att Stefan Edman och jag har samarbetat i ett par år nu. Vi har flera småprojekt på gång och förhoppningsvis något större projekt framöver. Vi har bland annat gjort filmen om Nils och Knut, Bredfjället i våra hjärtan som har premiär våren 2021 och ett antal mindre projekt om naturen.
Vi jobbar snabbt och effektivt tillsammans och båda två har gott om idéer som vi försöker att färdigställa ganska snabbt. Senaste filmen vi gjorde handlar om djurens överlevnad när det är så kallt ute. Det är svårt för småfåglarna att hitta mat när det är snö och mycket is, det gäller även rådjuren och andra djur.

Detta var första gången jag använde min nya kamera Canon C70 för en längre inspelning.
Inspelningsformat: MP4(HEVC)YCC422 10 bit
Frame rate: 25p
CLOG 2.

De flesta fågel- och rådjurs sekvenserna är filmade i 4K 120p som gör sig otroligt bra för att filma djur. För att plocka upp ljudet så hade jag en ZOOM F1 Field Recorder med tillhörande shotgun mikrofon som skickade ljudet trådlöst till kameran via Røde Wireless Go. Ett system som fungerar riktigt bra tillsammans med en dead cat för att ta bort vindbruset.

[et_social_follow icon_style=”slide” icon_shape=”circle” icons_location=”top” col_number=”auto” outer_color=”dark”]