Häromkvällen åkte jag upp till fjället tillsammans med Catrin och Helena. Vi bestämde redan förra året att jag skulle plåta henne men tiden gick och bilden som jag hade av hur fotona skulle bli, hängde mycket på vädret, och vi fick inte rätt väder.
Nu hörde hon av sig igen och ville ha bilder med fullmånen när hon höll i en pilbåge. Jag kollade ut en plats som verkade bra och kollade så att månen skulle vara i rätt position när den gick upp.
När månen gick upp var den riktigt stor och gul/orange och det fanns en strimma moln bakom som lyste upp magiskt i bakgrunden. Det är väldigt svårt att få bra porträttbilder med bara ljuset från månen så jag hade med mig 3st fasta ljus som jag placerade ut på olika platser. Catrin fick sköta ett av ljusen så att det kom högt uppifrån. En lampa ställde jag bakom Helena och en lampa under henne.
Det går heller inte att sätta fokus på en person samtidigt som månen ska vara i fokus. Jag valde naturligtvis att Helena skulle vara i fokus och sedan tog jag en rätt exponerad bild på månen. Månen har sedan klonats in över den riktiga månen så att man kan se gubben i månen men inte för överdrivet. En av bilderna som jag retuscherade i Photoshop var den när Catrin håller i ljuset. Där har jag lagt in en väldigt överdriven måne bara för att jag tyckte det var lite kul.
De andra bilderna där månen är med är retuscherade i Photoshop för att få in strukturen från månen, ingenting annat är Photoshoppat.