Släckövning i gasolcontainer

Satt och bläddrade igenom ett av mina fotoarkiv idag och hittade dessa bilderna från 2016. Så långt ifrån naturbilder man kan komma men ibland är det kul med sådana fotograferingar också.

Riktigt roligt att få se bilder som man inte har sett på länge. Här övar lag 3 strålförarteknik i gasolcontainern. För att på bästa sätt kunna kyla brandgaser. Istället för fibrösa material så eldar vi gasol som vi får emot oss för att simulera en övertändning. Det kan bli riktigt varmt och det ser man ganska tydligt på en av bilderna när han som inte släcker går ner djupt för att slippa värmen.
Utmaningen med att ta såna här bilder är att det är helt svart i rummet innan man drar igång gasolen och den antänds och sen lyser det upp av flammorna så det är väldigt lätt att bilderna blir överexponerade.

Mitt Bohuslän
Mitt Bohuslän
Mitt Bohuslän
Mitt Bohuslän
Mitt Bohuslän
Mitt Bohuslän
Mitt Bohuslän
Mitt Bohuslän
Mitt Bohuslän