Det var kallt, mörkt och det tog lång tid men vad gör man inte för att få de bilder som man vill ha! Att fotografera är min stora passion och naturupplevelsen man får samtidigt är oslagbar. Att se sjön helt spegelblank med stjärnorna som speglas i vattnet är näst intill magiskt. Ugglor som hoar och rådjur som skriker mitt i natten kan ju skrämma slag på vem som helst så är man mörkrädd så är det bra att känna till att det låter som en kvinna skriker av skräck och dödsångest.

Timelapse och långa slutartider på natten kan vara svårt att få till. Det gäller att sätta focusen på en av stjärnorna och sedan bestämma sig för hur långt mellan bilderna det ska vara. Är det för långt mellan bilderna så blir timelapsen inte bra och har man för kort slutartid blir inte bilderna bra. Efter att ha provat några olika inställningar så bestämde jag mig för en slutartid på 10 sek och 5 sek mellan varje bild. Det blir mellan 3-4 bilder per minut och resultatet blev som jag förväntade mig. Om man räknar att det ska vara 25 bilder per sekund och man vill att klippet ska vara ca 10 sek så blir det 250 bilder. Tar man då 3 bilder per minut så blir tiden ca 83,5 minut.
Tanken var att jag skulle ha en längre timelapse men tyvärr kom det några som var ute och tränade och sprang utefter hela skogsbrynet med riktigt starka lampor så filmen fick bli några sekunder kortare än beräknat.

[et_social_follow icon_style=”slide” icon_shape=”circle” icons_location=”top” col_number=”auto” outer_color=”dark”]